Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kolajen üretimini artıran bazı faktörler ve besinler:
- Besinler:
- Kemik suyu 13. Kemik ve bağ dokusu içerir, kolajen, glukozamin ve amino asitler gibi besinler sağlar 1.
- Tavuk ve balık 13. Özellikle tavuk boynu ve kıkırdak, soğuk su balıkları (somon, sardalya) kolajen açısından zengindir 13.
- Yumurta beyazı 15. Prolin içerir, kolajen üretimi için gerekli bir aminoasittir 15.
- Ginseng 1. Kan dolaşımındaki kolajen miktarını artırdığı belirtilmiştir 1.
- Turunçgiller ve kırmızı meyveler 135. C vitamini içerir, kolajen üretimi için önemlidir 135.
- Kuruyemişler ve baklagiller 13. Çinko, bakır ve protein sağlar 13.
- Yaşam tarzı:
- Diğer faktörler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: