Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karaciğer hastalığı olan kişilerin tüketmemesi gereken bazı besinler:
- Alkol: Alkol, karaciğer hücrelerine zarar verir ve durumu kötüleştirir 24.
- Aşırı tuzlu besinler: Tuz, vücutta su tutulmasına neden olabilir ve bu durum komplikasyonları artırabilir 23.
- Yağlı ve işlenmiş gıdalar: Kızarmış yiyecekler, kırmızı et, şekerli içecekler ve tatlılar karaciğerin normal fonksiyonlarını zorlaştırabilir 123.
- Katkılı gıdalar: Salam, sucuk gibi içeriği katkılı olan gıdalar zararlıdır 3.
- Basit şekerler: Çay, şeker, çikolata, bal, reçel, kola ve gazoz gibi basit şekerli gıdalar kan şekerinde hızlı değişimlere yol açar 13.
Karaciğer hastalığı olan kişilerin beslenme düzeni hakkında bir diyetisyen veya hekimle görüşmeleri önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: