Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalp hastalığı olan kişilerin tüketmemesi veya çok sınırlı miktarda tüketmesi gereken bazı yiyecekler:
- Sakatatlar: Karaciğer, böbrek, beyin, işkembe, dil, kokoreç gibi ürünler 5.
- İşlenmiş ve paketli gıdalar: İçeriği bilinmeyen, genellikle paket halinde satılan ürünler 15.
- Kabuklu deniz ürünleri: Midye, kalamar, karides gibi besinler 5.
- Yağlı soslar ve mezeler: Mayonez, krema, kaymak, hardal gibi ürünler 5.
- Yüksek yağ içeren gıdalar: Çikolata, fındık ezmesi, pastırma, salam, sucuk, sosis 15.
- Alkollü içecekler 5.
- Yüksek şeker içeren ürünler: Hazır meyve suları, gazlı içecekler, tatlılar 12.
- Yüksek yağ içeren pişirme yöntemleri: Kızartma, kavurma gibi yöntemler 25.
- Doymuş yağlar: Tereyağı, kuyruk yağı gibi yağlar 23.
Kalp hastalığı olan kişilerin beslenme düzenleri hakkında bir uzmana danışmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: