Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalp hastalarının hangi saatlerde yemek yemesi gerektiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, kalp hastaları için önerilen bazı beslenme alışkanlıkları şunlardır:
- Düzenli öğünler: Gün içinde 3 ana öğün ve 3-4 ara öğün şeklinde beslenilmelidir 34.
- Yemek süresi: Yemek yeme süresi 15-20 dakikaya kadar uzatılmalı, besinler iyice çiğnenmelidir 34.
- Pişirme yöntemleri: Kızartma ve kavurma gibi sağlıksız yöntemler terk edilip, fırın, ızgara, buğulama, haşlama gibi sağlıklı pişirme yöntemleri tercih edilmelidir 34.
Kalp hastaları, beslenme düzenleri hakkında bir beslenme uzmanına danışmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: