Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
INR değeri yüksek olan kişilerin yememesi gereken yiyecekler şunlardır:
- Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, pazı ve lahana gibi sebzeler yüksek miktarda K vitamini içerir ve INR değerini artırabilir 4.
- Brokoli: K vitamini açısından zengin olan brokoli, kanın normalden daha yavaş pıhtılaşmasına neden olabilir 4.
- Soya ve soya ürünleri: Soya sütü, tofu ve soya sosu gibi yiyecekler de K vitamini içerir ve INR değerini yükseltebilir 4.
- Zeytinyağı: Yüksek miktarda K vitamini içerir ve INR değerini artırabilir 4.
- Baklagiller: Nohut, fasulye ve mercimek gibi yiyecekler de K vitamini içerir ve tüketimi sınırlanmalıdır 4.
Bu yiyeceklerin tüketimi, doktorla danışılmadan yapılmamalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: