Buradasın
Ihlamurun içine ne koyarsak daha faydalı olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ihlamurun içine şu malzemeler eklenerek daha faydalı hale getirilebilir:
- Bal: Ihlamur çayına bal eklemek, hem tatlandırır hem de antioksidan etkisini güçlendirir 15. Bal, bağışıklık sistemini desteklerken, limon C vitamini desteği sağlar 5.
- Zencefil: Zencefil, iltihap önleyici ve metabolizma hızlandırıcı etki katar 5.
- Tarçın: Ihlamurun lezzetini artırır ve vücut direncini yükseltir 45.
- Meyveler: Elma, portakal veya limon dilimleri ekleyerek vitamin deposu bir içecek elde edilebilir 14.
Ihlamuru hazırlarken kaynatmaktan kaçınılmalı, sadece demlenmelidir 125. Aşırı tüketimden kaçınılmalı, günde 2-4 fincan tüketilmesi önerilir 25.
Kalp hastalığı, düşük tansiyon veya düzenli ilaç kullanımı gibi durumlar varsa, ıhlamur tüketilmeden önce mutlaka uzman görüşü alınmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: