Huzursuz bağırsak sendromu (IBS) olan kişilerin tüketmemesi gereken bazı besinler şunlardır: FODMAP içeren gıdalar: Elma, mango, greyfurt, kayısı, kiraz, böğürtlen, armut, erik ve karpuz gibi meyveler; enginar, lahana, kuşkonmaz, karnabahar, sarımsak, mantar, soğan, kabak, bezelye ve mısır gibi sebzeler. Süt ve süt ürünleri: İçerdiği laktoz nedeniyle semptomları kötüleştirebilir. Glutenli gıdalar: Çavdar, arpa ve buğdaydan yapılan ürünler. Yağlı ve baharatlı yiyecekler: Kızarmış ve çok yağlı yiyecekler ishali kötüleştirebilir. Yapay tatlandırıcılar: Sukraloz, asesülfam potasyum, aspartam, sorbitol, mannitol gibi tatlandırıcılar. Alkol ve kafein: Kahve, çay, kola gibi içecekler bağırsak hareketlerini tetikleyebilir. Kuru meyveler: Aşırı şekerli gıdalar semptomları artırabilir. Her bireyin tetikleyicileri farklı olduğu için, beslenme düzenini değiştirmeden önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır.