Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Her gün yeşil yaprak yemek, sağlık açısından faydalı olabilir, ancak bazı yeşil yapraklar dikkatli tüketilmelidir 13.
Faydaları:
- Besin değeri: Ispanak, kara lahana, pazı, roka gibi yapraklı sebzeler, A, C, K vitaminleri ve demir, kalsiyum, potasyum gibi mineraller açısından zengindir 12.
- Antioksidan: Serbest radikallerle savaşarak hücrelerin hasar görmesini engeller ve yaşlanma sürecini yavaşlatır 12.
- Kemik sağlığı: Kalsiyum içeriği ile kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur 12.
- Sindirim sağlığı: Lif açısından zengin olup, sindirim sistemini düzenler 12.
- Kilo kontrolü: Düşük kalorileri ve yüksek lif içerikleri ile tokluk hissi sağlar 12.
Dikkat edilmesi gerekenler:
- Ispanak ve pancar gibi yeşil yapraklar, oksalik asit içerir ve fazla tüketildiğinde kemiklerden kalsiyum çekilmesine neden olabilir 3.
Dünya Sağlık Örgütü, günde en az 5 kez bol yeşillik, sebze ve meyve tüketilmesini önermektedir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: