Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Her gün sardalye yemek, bazı sağlık sorunlarına yol açabilir.
Olası olumsuz etkiler:
- Gut hastalığı 12. Sardalye, yüksek miktarda pürin içerir ve çok miktarda tüketildiğinde ürik asit düzeyini artırabilir, bu da gut ataklarını tetikleyebilir 12.
- Ağır metal birikimi 2. Aşırı sardalye tüketimi, vücutta ağır metal birikmesine neden olabilir 2.
- Alerjik reaksiyonlar 2. Aminoasitlerden zengin olan sardalye, çok aşırı tüketildiğinde alerjik reaksiyonlara yol açabilir 2.
Önerilen porsiyon: 1 porsiyon sardalye, balığın büyüklüğüne bağlı olarak 3-5 adet (70-100 gr) olarak belirlenmiştir 2.
Herhangi bir sağlık sorunu yaşamamak için, sardalye tüketimini aşırıya kaçırmamak ve kişisel sağlık durumuna göre bir uzmana danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: