Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sardalya bazı durumlarda yenmemelidir:
- Ağır Metal İçeriği: Sardalyalar, cıva gibi ağır metalleri içerebilir 14. Uzun süreli ve aşırı tüketim, cıva birikimine yol açabilir 1.
- Alerjik Reaksiyonlar: Deniz ürünlerine karşı alerjisi olan kişilerde sardalya tüketimi, kaşıntı, döküntü veya nefes darlığı gibi semptomlara neden olabilir 14.
- Tuz İçeriği: Konserve sardalyalar genellikle tuzlu su içinde saklandığı için, yüksek tuz tüketimi hipertansiyon ve kalp hastalıkları riskini artırabilir 1.
- Böbrek Sorunları: Sardalya, ürik asit üretimine neden olan maddeler içerdiğinden, böbrek sorunları olan veya gut hastası olan kişiler tarafından tüketilmemelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: