Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tüketilmemesi gereken fermente ürünler arasında şunlar bulunmaktadır:
- Yüksek tuz içeren fermente gıdalar: Özellikle bilinen yüksek tansiyonu olan kişiler, tuzlu ve salamura fermente gıdaları tüketirken dikkatli olmalıdır 13.
- Alerji riski taşıyan fermente gıdalar: Süt ürünleri, soya, maya gibi besinlere alerjisi olan kişiler, bu alerjenlerin bulunduğu fermente gıdaları tükettiğinde alerjik reaksiyonlar yaşayabilir 5.
- Biyojenik amin içeren fermente gıdalar: Kimchi, lahana turşusu, yoğurt gibi bazı fermente gıdalarda histamin, tiramin, triptamin ve feniletilamin gibi biyojenik aminler bulunur 5. Bu bileşenlere duyarlı kişilerde baş ağrısı görülebilir 5.
Ayrıca, diyabet hastalarının fermente gıdaların şeker içeriği bakımından zengin olduğunu göz önünde bulundurmaları ve dikkatli olmaları önerilir 1.
Herhangi bir sağlık sorunu veya özel diyet gereksinimi durumunda, bir uzmana danışılması tavsiye edilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: