Hamileyken şeker tüketimi konusunda diyetisyen veya jinekolog ile görüşmek önemlidir. Genel olarak hamileyken yenmesi önerilen şekerler şunlardır: Kompleks karbonhidratlar: Tam tahıl taneleri, kepekli pirinç, makarna, bulgur, tam buğday ekmekleri, çavdar, yulaf gibi lif miktarı yüksek ve kan şekerini daha yavaş yükselten besinler. Doğal şeker içeren meyveler: Elma, çilek, armut, kiraz, erik gibi düşük veya orta glisemik endeks puanına sahip meyveler. Az yağlı yoğurt: Bağırsakları düzenler ve gerekli kalsiyumu sağlar. Kaçınılması gereken şekerler ise şunlardır: Basit şekerler: Çay şekeri, reçel, bal, marmelat gibi kan şekerini hızlı yükselten besinler. Yüksek glisemik indekse sahip gıdalar: Rafine şeker, beyaz ekmek, beyaz pirinç, kahvaltılık gevrekler, patates, kuru hurma, olgun muz, incir, kuru üzüm, kayısı gibi besinler.