Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glikozun tehlikeli olmasının bazı nedenleri:
- Kan şekeri dengesinin bozulması 5. Glikoz, vücuda girdiğinde kan şekeri dengesini bozar ve bu durum, uzun vadede diyabet gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir 5.
- Hormonal dengenin bozulması 5. Glikoz, özellikle östrojen hormonunun seviyesini artırarak hormonal dengeyi bozar ve bu durum, kalp hastalıkları, diyabet, obezite ve bazı kanser türleri riskini artırabilir 5.
- Kilo alımı 5. Glikoz şurubu, vücutta yağ depolanmasına neden olarak kilo alımına yol açar 5.
- Bağırsak hastalıkları 5. Glikoz şurubunun bağırsaklarda emilmesi, bağırsak hastalıklarına, özellikle kolite, neden olabilir 5.
- Böbrek taşı 5. Glikoz şurubu, uzun vadede böbrekte taş oluşumuna yol açabilir 5.
- Alzheimer riski 5. Glikoz şurubunun zihinsel faaliyetleri olumsuz etkilediği ve Alzheimer riskini artırabileceği belirtilmiştir 5.
- Karaciğer büyümesi 5. Glikoz şurubu, karaciğerin yağlanmasına ve büyümesine neden olabilir 5.
Ayrıca, yüksek kan şekeri seviyeleri (hiperglisemi) acil tıbbi tedavi gerektirebilir ve ciddi vakalarda komaya yol açabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: