Fodmap diyetinde serbest olan bazı besinler: Sebzeler: Kabak, patlıcan, havuç, domates, marul, ıspanak, kırmızı biber. Meyveler: Muz (olgun), çilek, portakal, mandalina, üzüm, ananas, kivi. Tahıllar: Pirinç, yulaf, mısır, glutensiz ekmek ve makarnalar. Proteinler: Tavuk, balık, hindi, yumurta, tofu. Süt ürünleri alternatifleri: Laktozsuz süt, badem sütü, pirinç sütü, sert peynirler. Kuruyemişler ve tohumlar: Badem (sınırlı miktarda), ceviz, kabak çekirdeği, ay çekirdeği. Yağlar: Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, tereyağı (sınırlı miktarda). Fodmap diyetinde serbest besinler, bağırsak sağlığının desteklenmesine ve semptomların azalmasına yardımcı olur. Fodmap diyetine başlamadan önce bir beslenme uzmanına danışılması önerilir.