Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Domatesin kabuksuz yenmesinin birkaç nedeni vardır:
- Tarım İlaçları: Sebzeler yetiştirilirken kullanılan ilaçlar öncelikle kabuklarda birikir 13. Bu nedenle, kabukların soyulması, ilaçların vücuda alınmasını azaltır.
- Cilt Kanseri Riski: İsviçreli bilim insanlarının araştırmasına göre, domates kabuğunda bulunan "penolipilen" adlı madde cilt kanserine yol açabilir 1. Kabuksuz domates tüketmek, bu riski azaltır.
- Vitamin ve Besin Değeri: Domates kabuğu, domateste bulunan likopen gibi bazı vitamin ve besin maddelerinin kaynağıdır 4. Ancak, kabukların soyulması bu maddelerin alımını etkilemez çünkü likopen pişirildiğinde de faydasını korur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: