Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır kavrulmuş badem, sağlıklı bir atıştırmalık olarak kabul edilebilir, ancak bazı önemli noktalar göz önünde bulundurulmalıdır.
Kavurma işlemi, bademin tadını artırırken besin değerlerini de korumasına yardımcı olur 2. Kavrulmuş badem; protein, lif, sağlıklı yağlar, E vitamini ve magnezyum gibi besin maddeleri açısından zengindir ve bu sayede tokluk hissini artırır ve enerji sağlar 25.
Ancak, kavurma sırasında ısıya maruz kalan badem, besinsel olarak değer kaybına uğrar ve lif ile polifenol içeriği düşer 1. Ayrıca, yüksek sıcaklıkta kavrulan kuruyemişlerde kanserojen bir bileşik olan akrilamid oluşma riski vardır 3.
Sonuç olarak, kavrulmuş bademi dengeli bir beslenme prensibi içerisinde, porsiyon kontrolüne dikkat ederek tüketmek önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: