Buradasın
Beyaz çikolata kaplı karamelli bisküvi sağlıklı mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bu tür bisküviler genellikle yüksek miktarda şeker, doymuş yağ ve katkı maddeleri içerir 1.
- Şeker: Yüksek şeker tüketimi, kan şekerinin hızla yükselip düşmesine neden olarak insülin direncine ve tip 2 diyabet riskine yol açabilir 1. Ayrıca, aşırı şeker tüketimi diş çürümelerine ve diğer ağız sağlığı sorunlarına neden olabilir 1.
- Doymuş yağlar: Kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir ve LDL (kötü) kolesterol seviyelerini artırarak kalp hastalıkları riskini yükseltebilir 1.
- Katkı maddeleri ve koruyucular: Alerjik reaksiyonlara neden olabileceği gibi, uzun vadede kanserojen etkileri de olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: