Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Olası riskler:
- Laktoz intoleransı 123. Süt ve ayran laktoz içerir, bu nedenle laktoz intoleransı olan kişilerde şişkinlik, gaz ve ishal gibi semptomlar görülebilir 123.
- Sindirim sorunları 12. Her iki içeceğin de yüksek laktoz içeriği, bazı kişilerde sindirim sorunlarına neden olabilir 12.
- Mide asiditesinde değişiklik 23. Ayran, mide asiditesini dengeleyici etkiye sahipken, hemen ardından süt içildiğinde mide asiditesinde ani değişiklikler yaşanabilir ve bu durum mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere yol açabilir 23.
Öneriler:
- Sindirim açısından ayran ve süt birlikte tüketilecekse, süt önce içilmeli, ardından ayran tercih edilmelidir 2.
- Ayran içtikten sonra süt tüketmek için en az 30 dakika beklenebilir 23.
- Ölçülü tüketim, olumsuz etki riskini en aza indirebilir 3.
Herhangi bir rahatsızlık hissedilirse, bir doktora veya diyetisyene danışılması önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: