Aralıklı oruç diyetinde tüketilmesi önerilen bazı besinler: Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, şeftali, armut, avokado, domates. Sebzeler: Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, salatalık, yeşil yapraklı sebzeler. Tam tahıllı gıdalar: Arpa, karabuğday, kinoa, pirinç, yulaf. Sağlıklı yağlar: Zeytinyağı ve avokado yağı. Protein içeren besinler: Et, balık, yumurta, baklagiller, fındık. Probiyotikler: Yoğurt, kefir, az yağlı peynir. Oruç döneminde su, şekersiz çay, kahve ve maden suyu gibi kalorisiz içecekler tüketilebilir. İşlenmiş atıştırmalıklar, şekerli, asitli ve alkollü içecekler aralıklı oruç diyetinde yer almamalıdır. Aralıklı oruç diyetine başlamadan önce bir hekim kontrolünden geçilmesi ve diyetin bir diyetisyen kontrolünde yapılması önerilir.