Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aralıklı oruç diyetinde tüketilmesi önerilen bazı besinler:
- Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, şeftali, armut, avokado, domates 12.
- Sebzeler: Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, salatalık, yeşil yapraklı sebzeler 12.
- Tam tahıllı gıdalar: Arpa, karabuğday, kinoa, pirinç, yulaf 12.
- Sağlıklı yağlar: Zeytinyağı ve avokado yağı 12.
- Protein içeren besinler: Et, balık, yumurta, baklagiller, fındık 12.
- Probiyotikler: Yoğurt, kefir, az yağlı peynir 1.
İşlenmiş atıştırmalıklar, şekerli, asitli ve alkollü içecekler aralıklı oruç diyetinde yer almamalıdır 13.
Aralıklı oruç diyetine başlamadan önce bir hekim kontrolünden geçilmesi ve diyetin bir diyetisyen kontrolünde yapılması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: