• Buradasın

    3. köprü geçiş ücreti tek yönlü mü?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücreti tek yönlüdür 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İstanbul 3. köprü ücreti nasıl ödenir?

    İstanbul 3. köprü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) geçiş ücreti HGS veya OGS sistemleri ile ödenir. Ödeme adımları: 1. HGS: PTT şubeleri, bankalar veya internet üzerinden HGS kartınıza bakiye yükleyebilirsiniz. 2. OGS: Bankalar aracılığıyla OGS etiketini temin edip, bu etiketi aracınıza yapıştırarak sistemi kullanabilirsiniz. 3. Nakit ödeme: HGS/OGS sistemi olmayan araç sahipleri, köprü gişelerinde nakit veya kredi kartı ile ödeme yapabilirler. Geçiş ücretleri, aracın sınıfına göre değişiklik gösterir.

    Otoyol ve köprü geçiş ücretleri neden arttı?

    Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin artmasının nedeni, yeniden değerleme oranının %43,93 olarak belirlenmesidir.

    HGS olmadan köprüden geçilirse ne olur?

    HGS olmadan köprüden geçilirse, geçiş ücreti en uzun mesafeye göre hesaplanır ve 15 gün içinde HGS başvurusu yaparak geçiş ücretini yatırmak gerekir. Ayrıca, HGS aboneliği olan ama aracında HGS etiketi takılı olmayan bir sürücü için de doğrudan bir yaptırım uygulanmaz; geçiş ücreti bakiyeden düşülür.

    Otoyol ve köprü geçiş ücretleri nereden öğrenilir?

    Otoyol ve köprü geçiş ücretlerini öğrenmek için aşağıdaki kaynaklardan yararlanabilirsiniz: 1. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) web sitesi: KGM'nin resmi web sitesinde otoyol ve köprü geçiş ücretlerine dair güncel bilgiler bulunmaktadır. 2. HGS geçiş bilgileri sorgulama: e-Devlet üzerinden Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) geçiş bilgilerinizi sorgulayarak ücretlendirme bilgilerini öğrenebilirsiniz. 3. Otoyolücretleri.com.tr: Bu sitede anlık güzergah hesaplama ve ücret sorgulama işlemleri yapabilirsiniz.

    Otoyol ve köprü geçiş ücreti nasıl ödenir?

    Otoyol ve köprü geçiş ücretleri genellikle HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) veya OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) adı verilen elektronik sistemler aracılığıyla ödenir. Ödeme adımları: 1. Bakiye Yükleme: HGS için PTT şubeleri, bankalar ve kredi kartı ile çevrimiçi işlemler gibi farklı yöntemlerle bakiye yükleme işlemi yapılabilir. 2. Geçiş: Köprü ve otoyol geçişlerini bu sistemleri kullanarak daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 3. Ödeme: HGS veya OGS etiketiniz varsa, geçiş ücreti araç plakasına bağlı olarak bu sistemlerden çekilir. Geçiş ücretlerinin sürekli olarak güncellendiğini ve en güncel bilgilere ilgili kurumların resmi internet sitelerinden ulaşılabileceğini unutmamak önemlidir.

    2 ve 3 sınıf araçlar hangi köprüden geçer?

    2. sınıf araçlar, dingil mesafesi 3,20 metreden fazla olan araçlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçer. 3. sınıf araçlar, 3 akslı her türlü araç, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçer.

    3 köprüden geçişler neden ücretli?

    3 köprüden geçişler, yapım ve bakım maliyetlerini karşılamak amacıyla ücretli olarak belirlenmiştir. Bu köprülerdeki geçiş ücretleri, araç tipine, köprülerin konumuna ve trafik yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir.