Servis arabaları çeşitli kullanım alanlarına göre farklı çeşitlere ayrılır: 1. Salata Arabası: Restoranlarda salataların servisi için kullanılır, tek veya iki katlı olabilir. 2. Ordövr Arabası: Soğuk iştah açıcılar olan ordövrlerin servisi için dört tekerlekli arabadır. 3. Flambe Arabası: Misafir masasının yanında alevli yemeklerin hazırlanması için kullanılır, ocak ve gaz tüpü bulunur. 4. Tatlı Arabası: Tatlı ve pasta çeşitlerinin servisi için çok katlı ve soğutuculu arabadır. 5. İçecek Arabası: Yemeklerden önce ve sonra içeceklerin servisi için zarif görünümlü arabalardır. 6. Çorba Servis Arabası: Düğün gibi etkinliklerde çorbaların servisinde kullanılır, ısıtıcı reşolar bulunur. 7. Peynir Arabası: Çeşitli peynirlerin servisi için iki veya üç katlı arabadır. 8. Tranche Arabası: Bütün halinde pişirilen etlerin porsiyonlanması için kullanılır. 9. Minibar Arabası: Otel odalarında yiyecek ve içeceklerin taşınması için çok katlı ve kapaklı dolap gibidir. 10. Türk Kahvesi Arabası: Otel restoranlarında Türk kahvesi servisi için pirinç, bakır veya ahşaptan yapılır.