Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Başlıca özellikler:
- Et Temini: Et, Anadolu, Eflak, Boğdan, Trakya, Bulgaristan, Makedonya, Teselya ve Mora'dan sağlanırdı 12.
- Esnaf Teşkilatı: Kasaplar, Ahilik ve Selçuklu esnaf teşkilatının devamı olan Osmanlı esnaf teşkilatına bağlıydı 12. Esnafın birinci derece amiri kadı ve muhtesipler idi 12.
- Salhaneler: İstanbul'da ilk salhane Yedikule'de kurulmuştu, ancak XVIII. yüzyılda şehrin çeşitli yerlerinde deniz kıyısında Eğrikapı, Eyüp, Balat, Eminönü ve Üsküdar'da kesim yerleri yapıldı 12.
- Hayvan Kesimi: Salhaneler dışında hayvan kesimi sadece Atmeydanı'nda bulunan kasaplar tarafından açık havada gerçekleştirilirdi 12.
- Dükkân ve Seyyar Kasaplar: Koyun ve sığır eti hem dükkânlarda hem de seyyar kasaplar tarafından sokaklarda satılırdı 12.
- Mesleki Uygulamalar: Kasaplar, 6 ayda bir izin alarak bir süre bahçıvanlık işi ile meşgul olurlardı 12. Bu uygulama, kasapların merhamet gibi insani duygularını kaybetmelerini önlemek içindi.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: