Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köylü ve yaşlı adam hikayesi, "Yaşlı Adam ve Köylüler" veya "Çinli Çiftçinin Hikayesi" olarak da bilinir 34.
Hikayenin konusu şu şekildedir:
- Bir köyde yaşayan yaşlı bir adam, çok fakir olmasına rağmen çok güzel beyaz bir ata sahiptir 25. Kral, bu atı almak için ihtiyara servet teklif eder ancak ihtiyar, atı satmayı reddeder ve "Bu at, bir at değil, benim için bir dost. İnsan dostunu satar mı?" der 25.
- Bir sabah, at kaybolur 25. Köylüler, ihtiyarı suçlar ve atı satmadığı için pişman olduğunu söylerler 25.
- İhtiyar, "Atın kaybolması bir talihsizlik mi, yoksa bir şans mı, henüz bilmiyoruz. Bu sadece bir başlangıç" der 25.
- At, bir gece geri döner ve beraberinde on iki yabani at getirir 25.
- Köylüler, ihtiyardan özür diler ve onun haklı olduğunu söylerler 25.
- Ancak bu sefer de ihtiyarın tek oğlu, vahşi atları terbiye ederken attan düşer ve bacağını kırar 25.
- Köylüler, bu durumun da atın kaybolmasıyla ilgili olduğunu ve artık ihtiyarın daha da fakirleşeceğini söylerler 25.
- İhtiyar, "Hemen karar vermeyin. Hayat, küçük parçalar halinde gelir ve ondan sonra neler olacağını kimse bilemez" der 25.
- Birkaç hafta sonra, düşmanlar büyük bir orduyla köye saldırır 25.
- Köyün bütün gençleri askere alınır, ancak ihtiyarın bacağı kırık oğlu geride kalır 25.
- Köylüler, bu kez de ihtiyarın haklı olduğunu ve oğlunun bacağının kırılmasının bir şans olduğunu söylerler 25.
Hikaye, hayatın getirdiği zorlukların ve olayların iyi ya da kötü olarak değerlendirilmesinin zaman aldığını, sabırlı olunması gerektiğini anlatır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: