• Buradasın

    Bir tane atasözü ile yazılmış hikaye?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Acele İşe Şeytan Karışır atasözü ile yazılmış bir hikaye örneği:
    Hikaye:
    Kirada oturmaktan sıkılan Nurullah Bey, bir an önce kendi evinin yapılmasını istiyordu 1. Hafta sonu kendine ait arsaya gitti ve evi kendi başına yapmaya karar verdi 1. Hiçbir plan ve program yapmadan, kimseden yardım almadan işe koyuldu 1.
    Hemen işe başlayan Nurullah Bey, evin temelini acele ile attı ve ev yapımında gerekli özeni göstermedi 1. Otuz gün sonra ev hazır hale geldi, ancak evin yapımında acele edildiği için hiç de istenilen şekilde olmamıştı 1.
    Acele ile ev yapma girişiminde bulunan Nurullah Bey, yaptığı ev ile gurur duyuyor ve mutlu oluyordu 1. Ailesini de bu eve taşıdıktan sonra evde kalmaya başladılar 1.
    Ancak, Sivas'ta havalar soğudu ve rüzgar sert bir şekilde esmeye başladı 1. Bir gece aile uyurken dışarıda kuvvetli bir fırtına çıktı ve evin çatısını uçurdu 1. Bu korkunç ses karşısında gece uykusundan uyanmak zorunda kalan aile bireyleri, evin çatısının yok olduğunu ve pencerelerin sağlam yapılmadığı için her yerden eve soğuk girdiğini gördüler 1.
    Plansızlığın ve programsızlığın pişmanlığını yaşayan Nurullah Bey çok üzüldü 1. Acele ile bir iş yaptığı için kötü sonuçlara yol açtığını gördüğü için ailesinden özür diledi 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    3 tane atasözü ve açıklaması nedir?
    İşte üç atasözü ve açıklamaları: 1. "Sabrın sonu selamettir". 2. "Az tamah çok ziyan getirir". 3. "Gülme komşuna, gelir başına".
    3 tane atasözü ve açıklaması nedir?
    En eski atasözü hikayesi nedir?
    En eski atasözü hikayelerinden biri, VIII. yüzyılda Orhon yazıtlarında yer alan atasözleridir.
    En eski atasözü hikayesi nedir?
    Atasözleri ile ilgili kısa hikayeler nelerdir?
    İşte bazı atasözlerinin kısa hikayeleri: 1. "Sabrın Sonu Selamettir". 2. "Akıl Akıldan Üstündür". 3. "Damlaya Damlaya Göl Olur".
    Atasözleri ile ilgili kısa hikayeler nelerdir?
    Bir sözün atasözü olup olmadığını nasıl anlarız?
    Bir sözün atasözü olup olmadığını anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir: 1. Genel Geçerlilik: Atasözleri, toplumda yaygın olarak kullanılan ve genel geçer kabul edilen sözlerdir. 2. Öğüt Verme: Atasözleri, genellikle öğüt veren ve insanlara yol gösteren nitelik taşır. 3. Kalıplaşma: Atasözlerini oluşturan sözcükler değiştirilemez veya yerlerinin sırası değiştirilemez; bunlar halkın ortak malıdır. 4. Kısa ve Özlü Olma: Atasözleri, genellikle az sözcükle çok şey anlatan kısa cümlelerden oluşur. Örnek atasözleri: "Damlaya damlaya göl olur", "Akıllı insan sözünden anlamaz, işinden anlar".
    Bir sözün atasözü olup olmadığını nasıl anlarız?
    Eden bulur atasözü hangi olay üzerine söylenmiştir?
    "Eden bulur" atasözü, kötülük yapan insanların eninde sonunda bu kötülüklerinin cezasını çekecekleri olayı üzerine söylenmiştir.
    Eden bulur atasözü hangi olay üzerine söylenmiştir?
    En güzel atasözleri ve hikayeleri nelerdir?
    İşte en güzel atasözlerinden bazıları ve hikayeleri: 1. "Akılsız başın cezasını ayaklar çeker". 2. "Damlaya damlaya göl olur". 3. "Gülme komşuna, gelir başına". 4. "Her horoz kendi çöplüğünde öter". 5. "Ağaç yaşken eğilir".
    En güzel atasözleri ve hikayeleri nelerdir?
    En çok bilinen atasözleri nelerdir?
    En çok bilinen bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Armut dibine düşer". 2. "Bin ölçüp, bir biçmeli". 3. "Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi". 4. "Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz". 5. "Erken kalktım işime, şeker kattım aşıma". 6. "Et tırnaktan ayrılmaz". 7. "Ev alma, komşu al". 8. "Gülme komşuna, gelir başına". 9. "Güneş balçıkla sıvanmaz". 10. "İki karpuz bir koltuğa sığmaz".
    En çok bilinen atasözleri nelerdir?