• Buradasın

    Valinin resen verdiği cezalar sicile işler mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, valinin resen verdiği cezalar sicile işler 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Hangi suçlar sicile işler?

    Hangi suçların sicile işlediği 5352 sayılı Adli Sicil Kanunu ile belirlenmiştir. Sicile işlenen suçlar şunlardır: 1. Kesinleşmiş hapis cezaları ve bu cezaların infazına dair verilen kararlar. 2. Adli para cezaları. 3. Sürücü belgelerine kesin olarak el konulması gibi durumlar. 4. Af gibi durumlardan yararlanılarak tahliye edilmeye ilişkin kayıtlar. Ayrıca, mahkemenin hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verdiği suçlar da adli sicile işlenir.

    Valinin disiplin cezası verme yetkisi var mı?

    Evet, valinin disiplin cezası verme yetkisi vardır. 30/4/2021 tarihli Devlet Memurları Disiplin Yönetmeliği'ne göre, valiler il ve ilçelerde görevli bütün memurların disiplin amiri olarak belirlenmiştir.

    Hangi suçlar sicile işlenmez?

    Bazı suçlar, adli sicil kaydına işlenmez: Disiplin suçları ve sırf askerî suçlara ilişkin mahkûmiyet hükümleri; İdari para cezaları; Tazyik hapsine ilişkin kararlar; Sürücü belgesine el konulma kararı. Ayrıca, hapis cezasının ertelenmesi kararı da adli sicile işlenmez, ancak denetim süresinin yükümlülüklere uygun veya iyi halli olarak geçirilmesi dolayısıyla cezanın infaz edilmiş sayıldığı bilgisi sicile işlenir.

    Adli para cezası sicile işler mi?

    Evet, adli para cezası sicile işler.

    Vali hangi cezaları verebilir?

    Vali, uyarma, kınama ve beş günlüğe kadar aylıktan kesme cezalarını memurin kanunundaki usulüne göre verebilir. Daha ağır disiplin cezalarının verilmesi için ise özel kanun hükümlerine göre teklif ve talepte bulunabilir.

    657'ye göre hangi cezalar sicile işler?

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre sicile işlenen cezalar şunlardır: 1. Uyarma Cezası: Memura, görevinde daha dikkatli olması gerektiğinin yazı ile bildirilmesidir. 2. Kınama Cezası: Memurun görevinde ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazı ile bildirilmesidir. 3. Aylıktan Kesme Cezası: Memurun brüt aylığından 1/30 ile 1/8 oranında kesinti yapılmasıdır. 4. Kademe İlerlemesinin Durdurulması: Memurun bulunduğu kademede ilerlemesinin 1 ila 3 yıl durdurulmasıdır. 5. Devlet Memurluğundan Çıkarma: Memurun bir daha devlet memurluğuna atanmamak üzere görevine son verilmesidir.

    Kınama cezası sicile işler mi?

    Evet, kınama cezası sicile işler. Kınama cezası, memurun özlük dosyasına yazılı olarak kaydedilir ve meslek hayatı boyunca yapılan sicil değerlendirmelerinde bu kayıt dikkate alınır.