• Buradasın

    TBK madde 503 nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    TBK madde 503, vekâlet sözleşmesinin kurulması ile ilgilidir ve şu şekildedir:
    "Kendisine bir işin görülmesi önerilen kişi, bu işi görme konusunda resmî sıfata sahipse veya işin yapılması mesleğinin gereği ise ya da bu gibi işleri kabul edeceğini duyurmuşsa, bu öneri onun tarafından hemen reddedilmedikçe, vekâlet sözleşmesi kurulmuş sayılır" 12.

    Konuyla ilgili materyaller

    TBK 502 nedir?

    TBK 502, Türk Borçlar Kanunu'nun 502. maddesini ifade eder ve bu madde vekalet sözleşmesini tanımlar. Vekalet sözleşmesi, vekilin vekalet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşmedir. Bu maddeye göre: Vekalete ilişkin hükümler, niteliklerine uygun düştükleri ölçüde, işgörme sözleşmelerine de uygulanır. Sözleşme veya teamül varsa vekil, ücrete hak kazanır.

    TBK madde 49 ve 50 arasındaki fark nedir?

    TBK madde 49 ve 50 arasındaki fark şu şekildedir: - Madde 49: "Kusurlu ve hukuka aykırı bir fiille başkasına zarar veren, bu zararı gidermekle yükümlüdür. Zarar verici fiili yasaklayan bir hukuk kuralı bulunmasa bile, ahlaka aykırı bir fiille başkasına kasten zarar veren de, bu zararı gidermekle yükümlüdür". - Madde 50: "Zarar gören, zararını ve zarar verenin kusurunu ispat yükü altındadır. Uğranılan zararın miktarı tam olarak ispat edilemiyorsa hâkim, olayların olağan akışını ve zarar görenin aldığı önlemleri göz önünde tutarak, zararın miktarını hakkaniyete uygun olarak belirler".

    Vekalet sözleşmesi TBK 503 2 nedir?

    TBK 503/2 maddesi, vekalet sözleşmesinin kurulması ile ilgilidir ve şu şekildedir: "Kendisine bir işin görülmesi önerilen kişi, bu işi görme konusunda resmi sıfata sahipse veya işin yapılması mesleğinin gereği ise ya da bu gibi işleri kabul edeceğini duyurmuşsa, bu öneri onun tarafından hemen reddedilmedikçe, vekalet sözleşmesi kurulmuş sayılır".

    TBK nedir?

    TBK, Türk Borçlar Kanunu'nun kısaltmasıdır. Türk Borçlar Kanunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 11 Ocak 2011'de kabul edilen ve 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren 6098 sayılı kanundur. Bu kanun, Türkiye'de borçlar hukuku alanına ilişkin kuralları içeren başlıca kanundur ve Türk Medeni Kanunu'nun beşinci kitabı ve tamamlayıcısıdır.