• Buradasın

    SGK sözleşme onayı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    SGK sözleşme onayı aşağıdaki adımlarla yapılır:
    1. İşyeri Tescil Başvurusu: E-SGK İşyeri Tescil Uygulaması üzerinden işyeri tescil başvurusu yapılır ve e-bildirge kullanıcı tanımı yapılır 12.
    2. Gerekli Evrakların Yüklenmesi: Tescil başvurusunda istenen belgeler sisteme yüklenir 1.
    3. E-Devlet Üzerinden Onay: Tescil işlemi onaylandıktan sonra, işyerinde yetkili olarak tanımlanan kişiler, e-Devlet üzerinden "SGK-E-Bildirge Başvuru Yetkili Onay" menüsüne giriş yaparak sözleşmeyi onaylar 13.
    Her yetkili, kendi T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile ayrı ayrı onay vermelidir 13. Onay işlemi tamamlandıktan sonra kullanıcı şifresi otomatik olarak oluşturulur.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    SGK e-bildirge sözleşme onaylama ne zaman yapılır?
    SGK e-bildirge sözleşme onaylama, her ayın en geç 26’sına kadar yapılmalıdır.
    SGK e-bildirge sözleşme onaylama ne zaman yapılır?
    SGK onaylama işlemi ne kadar sürer?
    SGK onaylama işlemlerinin süresi, ortalama olarak 15 ila 30 gün arasında değişmektedir.
    SGK onaylama işlemi ne kadar sürer?
    E-devlet üzerinden sözleşme yapılabilir mi?
    Evet, e-Devlet üzerinden bazı sözleşmeler yapılabilir. Örneğin, kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, diğer resmi sözleşmeler ve belgeler de e-Devlet üzerinden oluşturulabilir ve doğrulanabilir.
    E-devlet üzerinden sözleşme yapılabilir mi?
    SGK sözleşme ücreti ne zaman ödenir?
    SGK sözleşme ücreti, her yıl 31 Ocak tarihine kadar ödenmelidir.
    SGK sözleşme ücreti ne zaman ödenir?
    Sözleşmeli personelin SGK girişi nasıl yapılır?
    Sözleşmeli personelin SGK girişi aşağıdaki adımlarla yapılır: 1. İşe Giriş Sözleşmesinin Yapılması: İşveren, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden ilgili sözleşmeyi yapmalıdır. 2. SGK Bildiriminin Yapılması: İşveren, SGK'ya online işlem platformu üzerinden veya işyerinin bağlı olduğu SGK şubesine bizzat giderek personelin SGK girişini yapmalıdır. 3. Gerekli Belgelerin Sunulması: İşe giriş bildirgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, SGK hizmet dökümü, sözleşme gibi belgeler sunulmalıdır. 4. Prim Ödemelerinin Başlatılması: İşveren, SGK giriş işlemlerini eksiksiz tamamladıktan sonra, SGK tarafından personelin sigortalılığı başlatılır ve prim ödemeleri işlemeye başlar. Bu süreçte işverenin, SGK ile iletişim halinde olması ve gerekli belgeleri eksiksiz olarak sunması önemlidir.
    Sözleşmeli personelin SGK girişi nasıl yapılır?
    E-SGK onay nasıl yapılır?
    E-SGK onay işlemi, e-bildirge kullanıcı şifresinin aktif hale gelmesi için aşağıdaki adımlarla yapılır: 1. İşyeri Tescil Başvurusu: E-SGK İşyeri Tescil Uygulaması üzerinden işyeri tescil başvurusu yapılır ve e-bildirge kullanıcı tanımı yapılır. 2. Gerekli Evrakların Yüklenmesi: Tescil başvurusunda istenen belgeler sisteme yüklenir. 3. SGK Şifre Yetkili Onayı: Tescil işlemi onaylandıktan sonra, işyerinde yetkili olarak tanımlanan kişiler e-Devlet üzerinden E-Bildirge Başvuru Yetkili Onay menüsüne giriş yapar. 4. Onay İşlemi: Her yetkili, kendi T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sözleşmeyi onaylar. Onay işlemleri tamamlanmasına rağmen şifre oluşmazsa, bağlı bulunulan Sosyal Güvenlik Merkezi ile iletişime geçilmesi gerekir.
    E-SGK onay nasıl yapılır?
    E bildirge sözleşme onayı yapılmazsa ne olur?
    E-bildirge sözleşme onayı yapılmazsa, şifre kullanıcısı için şifre tanımlaması yapılamaz ve dolayısıyla sigortalıların işe giriş bildirgeleri ve aylık prim ve hizmet belgeleri gönderilemez.
    E bildirge sözleşme onayı yapılmazsa ne olur?