Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yargıtay'ın memnu haklarla ilgili kararı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'ın yasaklı haklarının iadesi hakkında verilmiştir 1.
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Zeydan hakkında verilen memnu hakların geri verilmesi kararının usulsüz olduğuna ve yeniden karar verilmesi için yerel mahkemeye gönderilmesine hükmetmiştir 13.
Kararın gerekçesinde şu hususlar belirtilmiştir:
- Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Zeydan'ın yasaklanmış haklarının geri verilmesine dair kararı, görevsiz şekilde vermiş ve hukuki değerden yoksun bulmuştur 1.
- Zeydan hakkında 3 yıllık sürenin 2025 yılında dolacağı, ancak mahkemenin 2023 yılında bu kararı aldığı ifade edilmiştir 1.
- Memnu hakların iadesi için gerekli inceleme ve araştırmanın yapıldıktan sonra yeniden karar verilmesi gerektiği vurgulanmıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: