• Buradasın

    Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı kaç nüsha düzenlenir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı üç nüsha olarak düzenlenir 123.
    Bu nüshalardan biri çıkış kaydına esas olmak üzere düzenlenen Taşınır İşlem Fişi ekine, diğeri muhasebe birimine gönderilecek Varlık İşlem Fişi ekine bağlanır, üçüncü nüsha ise dosyada saklanır 124.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kayıttan düşme teklif ve onay tutanağı nasıl hazırlanır?

    Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı hazırlamak için aşağıdaki adımlar izlenir: 1. KBS sistemine giriş yapılır. 2. Sol menüde yer alan "Taşınır Mal İşlemleri" > "Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı" menüsüne tıklanır. 3. "Taşınır Mal İşlemleri" > "Çıkış İşlemi" > "Kayıttan Düşme" butonuna tıklanır. 4. "TİF Tipini Seçiniz" kombosunda işlem türüne göre seçim yapılır. 5. "Malzeme Ekle" butonuna basılarak kayıt işlemine devam edilir. 6. Ürün kodu, malzeme adı, ambar adı, marka, model, cins kriterlerine göre arama yapılarak ürün listesinde filtreleme yapılır. 7. Kayıtlardan düşülecek malzemenin olduğu satıra tıklanır. 8. Dayanıklı taşınır ise sağ taraftaki alanda sicil numaraları listelenir. 9. Sicil numaraları seçilir ve "Malzeme Ekle" butonuna tıklanır. 10. Bilgilerin doğruluğu kontrol edilir ve "Devam" butonuna basılır. 11. Kayıttan düşme nedeni ve kayıttan düşme sonucunda yapılacak işlem seçilir ve "Kaydet" butonuna basılır. 12. Hazırlanan tutanak döküm alınarak imzalanır. 13. Taşınır Mal İşlemleri > Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı bölümünden "Taşınır İşlem Fişi Oluştur" butonu ile TİF oluşturulur. 14. Onaysız çıkış TİF'leri sekmesinden oluşturulan TİF onaylanır ve muhasebeleştirme işlemi tamamlanır. Kayıttan düşme işlemleri, harcama yetkilisinin onayı ile gerçekleştirilir.

    Kayıt ve onay yönetmeliği nedir?

    Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik, gıda işletmelerinin kayıt veya onay işlemlerine dair usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Yönetmeliğin kapsamı: Kurban bayramında kesim yapılan yerler; Köylerdeki kişisel ihtiyaç amaçlı kesim yerleri; Kişisel tüketim amacıyla birincil üretim yapılan yerler; Kişisel tüketim amacıyla gıdanın hazırlandığı, işlendiği ve depolandığı yerler; Gıdanın; geçici olarak, zaman zaman ve küçük ölçekte kermes, kültürel etkinlikler gibi bireysel gönüllüler tarafından yardım amaçlı hazırlandığı, depolandığı ve sunulduğu yerler haricindeki gıda işletmelerini kapsar. Yönetmeliğin amacı: Kayıt kapsamındaki gıda işletmelerine işletme kayıt belgesi, onay kapsamındaki gıda işletmelerine ise işletme onay belgesi verilmesini sağlamak; Gıda işletmelerinin onay şartlarını gözden geçirmek; Onay şartlarının devam etmemesi durumunda gerekli yaptırımları uygulamak. Kayıt ve onay belgeleri, sınai faaliyet yapılmasına izin vermez; bunların geçerli olabilmesi için işyeri açma ve çalışma ruhsatının bulunması zorunludur.