• Buradasın

    İİK nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İİK iki farklı kısaltmanın açılımı olabilir:
    1. İnternet İletişim Kuralları 1. Bilişim alanında kullanılan bu kısaltma, İngilizce IP (Internet Protocol)'in karşılığıdır 1.
    2. İcra ve İflas Kanunu 23. Türkiye'de 9 Haziran 1932'de kabul edilen ve 4 Eylül 1932'de yürürlüğe giren 2004 sayılı kanundur 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    İİK 121 nedir?
    İcra ve İflas Kanunu'nun 121. maddesi (İİK 121), borçlunun paydaş olduğu bir taşınmazın ortaklığının giderilmesi için alacaklıya dava açma yetkisi verir. Bu maddeye göre: 1. Yetki Talebi: Alacaklı, icra mahkemesinden yetki belgesi alarak borçlunun ortağı olduğu taşınmaz için ortaklığın giderilmesi davası açabilir. 2. Dava Şartları: Dava açılabilmesi için borçlu aleyhine icra takibi yapılmış ve bu takibin sonuçsuz kalmış olması gerekir. 3. Satış Süreci: Dava sonucunda taşınmaz, icra müdürlüğünce İİK'da düzenlenen satış prosedürüne göre satılıp paraya çevrilir ve satış bedeli paydaşlara payları oranında bölüştürülür.
    İİK 121 nedir?
    İİK 16 nedir?
    İİK 16 maddesi, İcra ve İflas Kanunu'nun Şikayet ve Şartlar başlıklı maddesidir. Bu maddeye göre: 1. Kanunun hallini mahkemeye bıraktığı hususlar hariç olmak üzere, icra ve iflas dairelerinin yaptığı muameleler hakkında kanuna aykırılık veya hadiseye uygun olmama gibi durumlarda icra mahkemesine şikayet yapılabilir. 2. Şikayet, bu muamelelerin öğrenildiği tarihten itibaren yedi gün içinde yapılmalıdır. 3. Bir hakkın yerine getirilmemesi veya sebepsiz sürüncemede bırakılması her zaman şikayete konu olabilir.
    İİK 16 nedir?
    İİK 266 nedir?
    İİK 266, İcra ve İflas Kanunu'nun 266. maddesi anlamına gelir ve ihtiyati haczin kaldırılması ile ilgilidir. Bu maddeye göre, borçlu, para veya mahkemece kabul edilecek rehin, esham, tahvilat depo etmek veya taşınmaz rehin yahut muteber bir banka kefaleti göstermek şartıyla ihtiyati haczin kaldırılmasını mahkemeden isteyebilir. Takibe başlandıktan sonra bu yetki, icra mahkemesine geçer.
    İİK 266 nedir?
    İİK 1 maddesi nedir?
    İcra ve İflas Kanunu (İİK) Madde 1 şu şekildedir: "Her asliye mahkemesinin yargı çevresinde yeteri kadar icra dairesi bulunur". Bu maddeye 30.11.2021 tarihinde yapılan değişiklikle, iş yoğunluğunun veya personel sayısının fazla olduğu icra dairelerinde icra başmüdürü görevlendirilebileceği ve icra daireleri başkanlığı kurulabileceği eklenmiştir.
    İİK 1 maddesi nedir?
    İİK 269 nedir?
    İİK 269, İcra ve İflas Kanunu'nun 269. maddesini ifade eder ve kiralanan taşınmazların ilamsız icra yolu ile tahliyesi ile ilgilidir. Bu maddeye göre, kira bedelinin ödenmemesi durumunda kiraya veren, icra dairesine başvurarak kiracıya ödeme emri gönderilmesini talep edebilir.
    İİK 269 nedir?
    İİK 179 nedir?
    İİK 179 maddesi, İcra ve İflas Kanunu'nun Sermaye Şirketleri ile Kooperatiflerin İflası başlıklı bölümünü ifade eder. Bu maddeye göre, sermaye şirketleri ile kooperatiflerin borçlarının aktiflerinden fazla olduğu, idare ve temsil ile vazifelendirilmiş kimseler veya şirket ya da kooperatif tasfiye halinde ise tasfiye memurları veya bir alacaklı tarafından beyan edilirse, önceden takibe hacet kalmaksızın bunların iflasına karar verilir.
    İİK 179 nedir?
    İİK 18 maddesi nedir?
    İcra ve İflas Kanunu (İİK) Madde 18 şu şekildedir: "Yargılama usulleri": > İcra mahkemesine arzedilen hususlar ivedi işlerden sayılır ve bu işlerde basit yargılama usulü uygulanır. > > Şu kadar ki, talep ve cevaplar dilekçe ile olabileceği gibi icra mahkemesine ifade zaptettirmek suretiyle de olur. > > Aksine hüküm bulunmayan hâllerde icra mahkemesi, şikâyet konusu işlemi yapan icra dairesinin açıklama yapmasına ve duruşma yapılmasına gerek olup olmadığını takdir eder; duruşma yapılmasını uygun gördüğü takdirde ilgilileri en kısa zamanda duruşmaya çağırır ve gelmeseler bile gereken kararı verir. > > Duruşma yapılmayan işlerde icra mahkemesi, işin kendisine geldiği tarihten itibaren en geç on gün içinde kararını verir. > > Duruşmalar, ancak zorunluluk hâlinde ve otuz günü geçmemek üzere ertelenebilir.
    İİK 18 maddesi nedir?