Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et denetimini şu şekilde yapmaktadır:
- Yurt Dışı Alımlar: ESK, teknik ve sağlık altyapısı uygun olan çiftlik, birlik, kooperatif ve kesimhanelerden canlı hayvan ve karkas et alımı yapmaktadır 12. Aracı kişi veya şirketler üzerinden alım yapılmamaktadır 3.
- Numune Analizi: Yurt dışında kesilen hayvanların karkas etlerinden alınan numuneler, akredite laboratuvarlarda mikrobiyolojik analizlere tabi tutulmaktadır 5. Aynı karkas etlerden, yurt içine girişlerinde de Bakanlık tarafından kontrol muayenesi için tekrar numune alınmakta ve analizler yapılmaktadır 5.
- Mevzuata Uygunluk: ESK'nın piyasaya satış faaliyetleri, mevzuatlara uygun, rekabet ve fırsat eşitliğini sağlayan, şeffaf ve denetime açık şekilde gerçekleştirilmektedir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: