Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et ve Süt Kurumu şarta tabi kesim, tazminat gerektiren hayvan hastalıkları nedeniyle hayvanların Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı kombinalarda veya mümkün olmadığında yüklenici firmalar tarafından kesilmesini ifade eder 1.
Şarta tabi kesim için bazı koşullar:
- Kesimler, yürürlükteki mevzuata uygun olarak yapılmalıdır 1.
- Kesim yapılacak tesis ile kavurma yapılacak tesisin ayrı olması durumunda her iki tesis de işletme onay belgesine sahip olmalıdır 1.
- Kesimin yapıldığı yer ve kavurma ünitesinin uygun olduğunu gösteren, son 6 ay içinde İl Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş resmi kontrol raporu sunulmalıdır 1.
- Kavurma ünitesinin kapasitesini gösteren "Kapasite Raporu" ibraz edilmelidir 1.
- Mecburi kesimi yapılacak hayvanlar için kesim, kavurma, itlaf ve imha işlemleri sırasında resmi veteriner hekim nezaret etmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: