• Buradasın

    Derdestlik itirazında ihya davası ne zaman açılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Derdestlik itirazında ihya davası, şirketin ticaret sicilinden terkin edilmesi ve daha sonra ortaya çıkan borç veya haklar nedeniyle, şirketin geçici olarak canlandırılması gerektiğinde açılır 12.
    Bu dava, şirketin tasfiyeden önceki merkezinin bulunduğu yer Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılır 1. İhya davasını şirket tasfiye memuru, son yönetim kurulu üyeleri, şirket ortakları, işçiler ve şirket alacaklıları açabilir 13.
    Türk Ticaret Kanunu'nun 547. maddesi uyarınca, ihya davası için süre sınırı yoktur 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    İhya davasında zamanaşımı derdestliği keser mi?
    İhya davasında zamanaşımı, derdestliği keser. Dava zamanaşımı, cezai takibatın yapılmasına engel olan bir zamana bağlı durumu ifade eder ve ihya davasında da bu durum geçerlidir.
    İhya davasında zamanaşımı derdestliği keser mi?
    Derdetslik itirazı hangi hallerde ileri sürülebilir?
    Derdestlik itirazı, aşağıdaki hallerde ileri sürülebilir: 1. Aynı davanın iki kez açılması: Daha önce açılmış ve görülmekte olan bir dava varken, aynı dava konusu, tarafları ve dava sebebiyle yeniden dava açılması durumunda. 2. Yabancılık unsuru taşıyan uyuşmazlıklar: Yabancılık unsuru içeren uyuşmazlıklarda, bir ülke mahkemesinde dava derdest iken, aynı dava başka bir ülke mahkemesinde açıldığında. 3. İcra takibi: İcra takibine konu dosya hakkında henüz karar verilmemişse ve dava süreci devam ediyorsa, bu durumda icra hükümleri yerine getirilemez ve derdestlik itirazı yapılabilir. Derdestlik itirazı, ilk itiraz olarak ileri sürülmelidir ve bu itirazın kabulü halinde ikinci dava açılmamış sayılır.
    Derdetslik itirazı hangi hallerde ileri sürülebilir?
    Derdest ne demek?
    Derdest kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Hukuki anlamda: Bir davanın görülmekte olması, yani devam ediyor olması anlamına gelir. 2. Eski dilde: Yakalama, tutma, ele geçirme anlamında kullanılır.
    Derdest ne demek?
    Derdestlik itirazı nasıl yapılır?
    Derdestlik itirazı yapmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. İlgili mahkemeye dilekçe ile başvurulmalıdır. 2. Gerekli belgeler sunulmalıdır. 3. Mahkemenin kararı beklenmelidir. Derdestlik itirazı, ilk itiraz olarak ileri sürülebilir ve sadece dava açma aşamasında yapılabilir.
    Derdestlik itirazı nasıl yapılır?
    Derdestlik itirazının şartları nelerdir?
    Derdestlik itirazının şartları şunlardır: 1. Aynı davanın iki kere açılmış olması. 2. Birinci davanın görülmekte olması, yani derdest olması. 3. Birinci dava ile ikinci davanın aynı dava olması, yani taraflarının, konusunun, dava sebeplerinin ve müddeabihlerinin aynı olması. Ayrıca, derdestlik itirazı ancak ilk itiraz olarak ileri sürülebilir ve bu itirazı inceleyecek mahkemenin görev itibarıyla yetkili olması gerekmektedir.
    Derdestlik itirazının şartları nelerdir?
    İhya davası şartları nelerdir?
    İhya davası şartları genel olarak iki ana kategoriye ayrılır: imar ve ihya ile şirketin ihyası davaları için: 1. İmar ve İhya Davası Şartları: - İhya edilecek arazi, Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup kamu hizmetine tahsis edilmemiş olmalıdır. - Masraf ve emek sarf edilerek tarım arazisi haline getirilmiş olmalıdır. - Davasız ve aralıksız olarak 20 yıllık zilyetlik şartı aranır. - İlgili arazinin ormanlık veya makilik olmaması gerekir. 2. Şirketin İhyası Davası Şartları: - Şirket, tasfiye edilmiş ve ticaret sicilinden terkin edilmiş olmalıdır. - İhyayı zorunlu kılan durumlar arasında, şirketin malvarlığı dağıtımı sırasında bazı aktiflerin dağıtım dışında kalması veya organlara karşı sorumluluk davası açılması gibi nedenler bulunur. - Yeniden tescil isteği, korunmaya değer bir menfaate dayanmalıdır ve bu menfaat inandırıcı delillerle açıklanmalıdır.
    İhya davası şartları nelerdir?
    Derdestlik itirazı nedir?
    Derdestlik itirazı, hukukta aynı dava konusu, sebebi ve tarafları olan bir davanın geçmişte aynı veya başka bir mahkemede açılmış ve halen görülmekte olması durumunda ileri sürülen itirazdır. Bu itirazın amacı, aynı davanın birden fazla kez görülmesini engellemektir.
    Derdestlik itirazı nedir?