• Buradasın

    657 sayılı devlet memurları kanunu nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 14 Temmuz 1965 tarihinde yürürlüğe konulmuş, kamu hizmetlerinin memurlar ve diğer kamu görevlileri tarafından yürütülmesini düzenleyen temel kanundur 12.
    Kanunun temel ilkeleri:
    1. Sınıflandırma: Devlet memurlarını görevlerinin gerektirdiği niteliklere ve mesleklere göre sınıflara ayırma 12.
    2. Kariyer: Memurlara, yaptıkları hizmetler için gerekli bilgilere ve yetişme şartlarına uygun şekilde ilerleme imkanı sağlama 12.
    3. Liyakat: Kamu hizmetlerine girmeyi, ilerleme ve yükselmeyi liyakat sistemine dayandırma 12.
    Kanunun kapsadığı istihdam şekilleri:
    1. Memur 23.
    2. Sözleşmeli personel 23.
    3. Geçici personel 23.
    4. İşçiler 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    657 Devlet Memurları Kanunu kaç bölümden oluşur?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu dört bölümden oluşur: 1. Genel Hükümler. 2. Ödevler ve Sorumluluklar. 3. Genel Haklar. 4. Hizmet Şartları ve Şekilleri.
    657 Devlet Memurları Kanunu kaç bölümden oluşur?
    657 Devlet Memurları Kanunu 1 kısım nedir?
    657 Devlet Memurları Kanunu'nun 1. kısmı, genel hükümler başlığı altında yer alır. Bu kısımda aşağıdaki konular düzenlenir: Kapsam: Kanunun hangi kurum ve kuruluşlarda çalışan memurları kapsadığı. Amaç: Devlet memurlarının hizmet şartları, nitelikleri, atanma ve yetiştirilmeleri gibi konuların belirlenmesi. Temel ilkeler: Sınıflandırma, kariyer ve liyakat gibi kanunun temel prensiplerinin açıklanması. İstihdam şekilleri: Memurların yanı sıra sözleşmeli ve geçici personelin çalışma koşullarının belirlenmesi.
    657 Devlet Memurları Kanunu 1 kısım nedir?
    657 devlet memurları kanunu 48 ve 49 madde nedir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. ve 49. maddeleri şu şekildedir: 48. Madde: Devlet memurluğuna alınacaklarda aranan genel ve özel şartları düzenler. - Genel şartlar: Türk vatandaşı olmak, belirli yaş ve öğrenim şartlarını taşımak, kamu haklarından mahrum bulunmamak gibi. - Özel şartlar: Hizmet göreceği sınıf için gerekli öğretim ve eğitim kurumlarından diploma almış olmak, kurumların özel kanun veya mevzuatında aranan şartları taşımak. 49. Madde: Devlet kamu hizmet ve görevlerine devlet memuru olarak girmek isteyenlerin başvurularını ve sınav şartlarını belirler. - Devlet memuru adayları, belirlenen şartları yerine getirerek başvurularını yaparlar. - Sınavlara katılamayanlar, bu husus kendilerine başvurdukları merciler tarafından yazılı olarak bildirilir.
    657 devlet memurları kanunu 48 ve 49 madde nedir?
    657 Devlet Memurları Kanunu'na göre ikincil mevzuat hangi kurum tarafından hazırlanır?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre ikincil mevzuat, Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulur.
    657 Devlet Memurları Kanunu'na göre ikincil mevzuat hangi kurum tarafından hazırlanır?
    657 devlet memurlarının temel ilkeleri nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre devlet memurlarının temel ilkeleri şunlardır: 1. Sınıflandırma. 2. Kariyer. 3. Liyakat.
    657 devlet memurlarının temel ilkeleri nelerdir?
    657 Devlet Memurları Kanunu soru bankası var mı?
    657 Devlet Memurları Kanunu ile ilgili soru bankaları aşağıdaki kaynaklardan temin edilebilir: 1. egitimsayfam.com: Sitede 657 Devlet Memurları Kanunu testi ve cevapları bulunmaktadır. 2. akcanakci.com: Bu sitede 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili çözümlü test soruları yer almaktadır. 3. Data Yayınları: Fasiküllü 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu seti, konu özetli sorular içeren bir soru bankası sunmaktadır.
    657 Devlet Memurları Kanunu soru bankası var mı?
    657 Devlet Memurları Kanununa göre memurun ödev ve sorumlulukları nelerdir?
    657 Devlet Memurları Kanununa göre memurun ödev ve sorumlulukları şunlardır: 1. Sadakat Ödevi: Memurlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarına sadakatle bağlı kalmak ve bu kanunları sadakatle uygulamak zorundadırlar. 2. Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık: Memurlar, siyasi partilere üye olamazlar ve siyasi amaçlı davranışlarda bulunamazlar. 3. Davranış ve İşbirliği: Memurlar, resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla göstermek zorundadırlar. 4. Amirin Emrine Uyma: Memurlar, amirleri tarafından verilen görevleri yerine getirmek zorundadırlar ve bu görevlerin iyi ve doğru yürütülmesinden amirlerine karşı sorumludurlar. 5. Kişisel Sorumluluk: Memurlar, görevlerini dikkat ve itina ile yerine getirmek, kendilerine teslim edilen devlet malını korumak ve her an hizmete hazır halde bulundurmak için gerekli tedbirleri almak zorundadırlar. 6. Resmi Belge ve Gereçlerin Kullanımı: Memurlar, resmi belge, araç ve gereçleri yetki verilen mahaller dışına çıkaramazlar ve özel işlerinde kullanamazlar.
    657 Devlet Memurları Kanununa göre memurun ödev ve sorumlulukları nelerdir?