Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt humması geçiren inekler, dengeli bir rasyonla beslenmelidir 23. Bu beslenme programında dikkat edilmesi gerekenler:
- Kalsiyum Tüketimi: Günlük kalsiyum tüketimi 50 g'ın altında tutulmalıdır 1. Bu, bağırsaklardan kalsiyum emilimini ve kemiklerden kalsiyum mobilizasyonunu sağlayan hormonal sistemin aktive olmasına yardımcı olur 1.
- Anyonik Tuzlar: Kuru dönem yemlerinde anyonik tuzlar (örneğin, magnezyum sülfat, kalsiyum sülfat) kullanılmalıdır 1. Bu, süt humması riskini düşürür 1.
- Vitamin Takviyesi: Rasyonun vitamin A, D, E ve selenyumla desteklenmesi, buzağı yaşama gücünü artırır ve metabolik hastalıkları azaltır 13.
- Kaba Yem: Kaba yemler buğdaygil ağırlıklı olmalı, baklagillerden kaçınılmalıdır çünkü yüksek kalsiyum içeriği kan kalsiyumunu yüksek tutarak süt humması riskini arttırır 1.
- Kesif Yem: Kesif yem miktarı, ineğin vücut kondisyonu ve kaba yemin kalitesine göre ayarlanmalıdır 1.
Beslenme programı, bir veteriner hekimin önerisiyle oluşturulmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: