Süt humması geçiren inekler, dengeli bir rasyonla beslenmelidir. Bu beslenme programında dikkat edilmesi gerekenler: 1. Kalsiyum Tüketimi: Günlük kalsiyum tüketimi 50 g'ın altında tutulmalıdır. 2. Anyonik Tuzlar: Kuru dönem yemlerinde anyonik tuzlar (örneğin, magnezyum sülfat, kalsiyum sülfat) kullanılmalıdır. 3. Vitamin Takviyesi: Rasyonun vitamin A, D, E ve selenyumla desteklenmesi, buzağı yaşama gücünü artırır ve metabolik hastalıkları azaltır. 4. Kaba Yem: Kaba yemler buğdaygil ağırlıklı olmalı, baklagillerden kaçınılmalıdır çünkü yüksek kalsiyum içeriği kan kalsiyumunu yüksek tutarak süt humması riskini arttırır. 5. Kesif Yem: Kesif yem miktarı, ineğin vücut kondisyonu ve kaba yemin kalitesine göre ayarlanmalıdır. Beslenme programı, bir veteriner hekimin önerisiyle oluşturulmalıdır.