Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah tavuğun özellikleri şunlardır:
- Renk: Siyah tavukların tüyleri, derileri, gagaları, ayakları ve iç organları siyah renktedir 12.
- Genetik Mutasyon: Bu renk, "fibromelanosis" adı verilen genetik bir mutasyondan kaynaklanır 12.
- Yumurta Rengi: Yumurtaları krem ile hafif pembe bir ton arasındadır 13.
- Lezzet: Eti, beyaz tavuk etinden farksızdır 15.
- Yetiştiricilik: Nadir bulunan bir tavuk türü olduğu için yetiştiriciliği zordur ve fiyatları yüksektir 13.
- Kullanım Alanları: Asya mutfağında yaygın olarak kullanılır ve alternatif tıpta çeşitli iyileştirme yöntemleri içerisinde yer alır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: