Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Plastik çatal ve kaşıkların zararlı olmasının bazı nedenleri:
- Kanserojen maddeler: Uygun olmayan plastikle üretilen çatal ve kaşıklarla yenilen yemekle birlikte zararlı mikroplar ve zehirleyici maddeler vücuda yayılabilir 24. Bu durum ciddi zehirlenmelerle birlikte kanser gibi önemli sağlık sorunlarına neden olabilir 24.
- Kimyasal sızıntılar: Plastik çatal ve kaşıklar, sıcak besinlerle temas ettiğinde kanserojen maddeleri besine yansıtabilir 13.
Zararlı plastik türleri:
- 3 numaralı plastikler (PVC veya V) 123.
- 6 numaralı plastikler (PS) 12.
- 7 numaralı plastikler (diğer türler) 12.
Güvenli plastik türleri:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: