Buradasın
Plastik kaşık sağlıklı mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Plastik kaşıklar, yüksek sıcaklıklara maruz kaldıklarında sağlıklı olmayabilir.
Alman Federal Risk Değerlendirme Enstitüsü'nün raporuna göre, plastik mutfak gereçleri 70°C üzerindeki sıcaklıkla temas ettiğinde oligomer adı verilen zararlı maddeler yayıyor ve bu maddeler yemekle birlikte vücudumuza giriyor 1. Bu maddelere sürekli maruz kalınması, karaciğer ve tiroid hastalıkları, kısırlık, kanser ve yüksek kolesterol gibi hastalıklara yol açabilir 1.
Ayrıca, plastik kaşıklar ısındığında kanserojen bileşikler de yayabilir ve çevre kirliliğine neden olabilir 3.
Sağlıklı alternatifler olarak ahşap, paslanmaz çelik ve bambu gibi doğal ve dayanıklı malzemelerden üretilmiş kaşıklar tercih edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: