Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köpek balığı etinin tüketilmesi sağlık ve çevre açısından bazı riskler taşır.
Sağlık riskleri: Köpek balığı eti, yüksek oranda cıva ve diğer ağır metaller içerir, bu da sinir sistemi hasarları, hafıza kaybı ve gelişimsel bozukluklara yol açabilir 12. Ayrıca, bakteriyel enfeksiyonlar ve parazitler de içerebilir, bu da besin zehirlenmesine neden olabilir 1.
Çevre riskleri: Köpek balıklarının neslinin tükenme tehlikesi altında olması ve deniz ekosisteminin dengesi için kritik öneme sahip olmaları, tüketimlerinin okyanuslara zarar vermesine neden olabilir 14.
Bu nedenlerle, köpek balığı etinin tüketilmesi tavsiye edilmemektedir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: