Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kazların kuluçkaya yatması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Yumurtaların Seçimi: Döllenme oranı yüksek, temiz ve çatlak olmayan yumurtalar seçilmelidir 12.
- Saklama Koşulları: Yumurtalar, 12-16°C sıcaklıkta ve yatay şekilde saklanmalıdır 2.
- Yuva Hazırlığı: Anaç kazın rahat edeceği, güvenli ve izole bir yuvalık hazırlanmalıdır 1.
- Sıcaklık ve Nem Kontrolü: Kuluçka sürecinde sıcaklık 37,2-37,5°C, nem ise %55-60 civarında olmalıdır 12.
- Çevirme: Yumurtalar günde 4-6 kez çevrilmelidir 12.
- Beslenme: Kuluçka sürecindeki kazın besin değeri yüksek gıdalarla desteklenmesi ve yeterli suya erişiminin olması gerekir 1.
Yapay kuluçka makineleri kullanılacaksa, makinenin hijyenine dikkat edilmeli ve düzenli olarak dezenfekte edilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: