Kazların kuluçkaya yatması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Yumurtaların Seçimi: Döllenme oranı yüksek, temiz ve çatlak olmayan yumurtalar seçilmelidir. 2. Saklama Koşulları: Yumurtalar, 12-16°C sıcaklıkta ve yatay şekilde saklanmalıdır. 3. Yuva Hazırlığı: Anaç kazın rahat edeceği, güvenli ve izole bir yuvalık hazırlanmalıdır. 4. Sıcaklık ve Nem Kontrolü: Kuluçka sürecinde sıcaklık 37,2-37,5°C, nem ise %55-60 civarında olmalıdır. 5. Çevirme: Yumurtalar günde 4-6 kez çevrilmelidir. 6. Beslenme: Kuluçka sürecindeki kazın besin değeri yüksek gıdalarla desteklenmesi ve yeterli suya erişiminin olması gerekir. Yapay kuluçka makineleri kullanılacaksa, makinenin hijyenine dikkat edilmeli ve düzenli olarak dezenfekte edilmelidir.