Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayık tipi yemlik kullanımı şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Malzemelerin Hazırlanması: Arıların beslenmesi için şeker şurubu hazırlanır 1. Genellikle 1 ölçü suya 1 ölçü şeker oranı kullanılır 1.
- Yemliğin Temizliği: Yemlik, deterjan ve sıcak su ile yıkanıp durulanarak hijyenik hale getirilir 1.
- Yem Doldurma: Hazırlanan şeker şurubu, yemlik haznesine dikkatlice dökülür 14. Taşma yapmamasına dikkat edilir 1.
- Yerleştirme: Yemlik, arıların kolayca erişebileceği bir yere, genellikle arı kovanının üst kısmına yerleştirilir 14.
- Düzenli Kontrol: Yemliğin içindeki yem miktarı düzenli olarak kontrol edilir 1. Yem bittiğinde veya bozulma belirtileri görüldüğünde yenisi ile değiştirilir 1.
- Hava Akışına Dikkat: Yemlik yerleştirilirken hava akışına dikkat edilir, bu yemin bozulmasını önlemeye yardımcı olur 1.
Yemliğin kullanımı sırasında arıların boğulmaması için içindeki plastik çubukların yerinde olduğundan emin olunmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: