Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yem çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Kaba yemler 34. Çayır, mera, otlak veya kültüre alınan arazilerden elde edilen buğdaygil veya baklagil yeşil yemleri, bunların kuru otları veya silajları, kök ve yumru yemler, tahıl üretimi artığı saman, kavuz ve kabuklar 34.
- Yoğun (kesif) yemler 34. Tane yemler (buğdaygil taneleri, baklagil taneleri ve yağlı tohumlar), endüstri kalıntıları (değirmencilik, şeker, yağ, nişasta, fermantasyon yan ürünleri), hayvansal kökenli yemler (süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, balık ve balık yan ürünleri), mineral yemler, yem katkı maddeleri 34.
- Mineral ek yemler 4.
- Vitamin ek yemleri 4.
- Amino asit ek yemleri 4.
Ayrıca, balık yemleri de çeşitli olup, canlı yemler, solucan ve böcek yemler, küçük balıklar, rapala ve diğer sert sahte yemler, silikon yemler, kaşık yemler gibi türleri içerir 1.
Hayvan yemleri ise ot, saman, mısır, arpa, süt gibi bitkisel veya hayvansal kaynaklı tamamen doğal ürünler olabileceği gibi, bunların işlenme artıkları veya yan ürünleri ve bütünüyle teknoloji ürünü maddeler de olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: