Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kanatlılarda pişmiş yem, peletleme yöntemiyle verilir 15. Bu yöntemde, yem ham maddeleri belirli bir sıcaklıkta (en az 82°C, bazı durumlarda 78°C'ye kadar) işlenerek pelet haline getirilir 15.
Pişmiş yem verme süreci şu adımları içerir:
- Yem fabrikasına ulaşım: Yem ham maddeleri, silolanmak üzere fabrikaya torbalar içinde veya dökme olarak getirilir 1.
- Depolama ve çapraz kontaminasyon önleme: Ham maddeler, su sızıntıları ve nem birikintilerinden korunacak şekilde depolanır 1.
- Peletleme: Pişmiş yem, peletleyici makinelerde işlenerek küçük, sıkı sıkıya bağlı parçacıklar haline getirilir 5.
- Soğutma ve paketleme: Peletlenmiş yem, soğutucuya aktarılarak %12 rutubete kadar soğutulur ve ardından paketlenerek çiftliklere dağıtılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: