Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kanatlı pişmiş yem, yüksek sıcaklıkta buhar ile pişirilip, özel silindirler ile ezilip kurutulması ile elde edilir 4. Bu işlem, tahıllardaki nişasta formunun değişmesini ve sindirilebilirliğinin artmasını sağlar 4.
Kanatlı pişmiş yemin bazı faydaları:
- Yüksek besin değeri: By-pass protein, yağ ve nişasta oranı artar 1.
- Lezzetli olması: Kuru madde alımı artar 4.
- Mikrobiyolojik güvenlik: Yüksek sıcaklıkta zararlı mikroorganizmalar yok olur 4.
- Performans artışı: Hayvanların büyüme ve gelişimi hızlanır 14.
- Maliyet azalması: Dışkıyla atılan besin madde kaybı en aza iner 1.
Kanatlı hayvanların sağlıklı ve verimli bir şekilde beslenmesi için, yem katkı maddeleri ve doğru yem türleri seçimi büyük önem taşır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: