Buradasın
İnek sağma yeri nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnek sağma yerinin olması gereken bazı özellikler:
- Hijyen ve bakım: Sağım aleti, her sağım sonrası alkali, haftada bir ise asidik temizleyici ürünlerle yıkanmalı ve arındırılmalıdır 1. Sağım yapılacak mekan ve ekipmanların temizliği sağlanmalıdır 2.
- Zemin: Zemin kuru, temiz ve kaydırmaz olmalıdır 4.
- Havalandırma ve aydınlatma: Yeterli havalandırma bulunmalı ve sağımhane fazla karanlık olmamalıdır 14.
- Stres faktörleri: Sağım alanında sinek, kaygan zemin veya yetersiz havalandırma gibi stres yaratacak unsurlar bulunmamalıdır 1.
- Erişim ve düzen: Sağımhane, kolay giriş-çıkış sağlayacak şekilde planlanmalı ve sağım sırası (önce genç, sonra yaşlı inekler) düzenlenmelidir 24.
- Sağım süresi: Bir ineğin sağımı 10 dakika içinde tamamlanmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: