Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi kestane fidanı olarak birkaç çeşit öne çıkmaktadır:
- Hacı Ömer Kestanesi: Tat ve aroması yüksek, iri meyveli ve süper verimlidir 25.
- Osmanoğlu Kestanesi: Hamur yapımına uygundur 1.
- Sarı Aşılama: Sofralık tüketime uygundur 1.
- Mahmutmolla ve Hacı Ömer: Dayanıklı çeşitlerdir 1.
- Bouche de Bétazac, Marsol ve Maraval: İri ve dayanıklı çeşitler arasında yer alır 1.
- Maraval ve Marigoule: Kök çürüklerine dayanıklıdır 1.
- Dursun Kestanesi: Geç olgunlaşan ve iri bir çeşittir 1.
Kestane fidanı seçerken, iklim koşulları ve toprak yapısı gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: