Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buzağıya süt tozu hazırlamak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Taze ve temiz su temin edilmelidir 3.
- Suyun bir kısmı (yaklaşık 2/3'ü) 50 °C'ye kadar ısıtılmalıdır 3.
- Toz halindeki süt ikame maddesi, ılık suda eritilmelidir 34. Bu işlem sırasında tozun topaklanmaması için iyice karıştırılmalıdır 3.
- Kalan su (1/3'ü) oda sıcaklığında bırakılmalıdır 3.
- Isı derecesi 38-40 °C olan bir çözelti elde etmek için, ikinci kısım su tozun üzerine dökülmelidir 3.
- Hazırlanan karışım hemen buzağıya verilmelidir 3.
Not: Süt tozunu seyreltmeden önce, üreticinin ambalaj üzerindeki tavsiyelerini dikkatlice okumak gereklidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: